Čitači s usana razoktrili šta je Alvaro rekao Neymaru i mogao bi zaista da požali

Rasistički vrijeđao Brazilca?

Čitači s usana razoktrili šta je Alvaro rekao Neymaru i mogao bi zaista da požali

E. Škorić

Uz pomoć stručnjaka za čitanje sa usana, francuski Le Parisien otkrio je šta je Neymaru rekao Alvaro Gonazlez tokom nedavnog meča PSG - Marseille.

Neymar je bio jedan od petorice igrača koji su isključeni zbog tuče na kraju meča, a Brazilac je kasnije tvrdio da je bio žrtva rasističkih uvreda i čini se da je bio u pravu.

Najzad je analizirana cijela situacija i specijalsti a čitanje s usana su potvrdili da je ALvaro Neymaru rekao: "Us*ani majmune".

Stigle su i kazne za aktere incidenta na kraju derbija Francuske. Lyvin Kurzawa je suspendovan na šest mečeva, a Neymar i Leandro Paredes su kažnjeni sa po dva meča uz trećiu uslovni susret.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sve trojica igrača su jedan meč suspenzije odradili u minimalnoj pobjedi PSG-a nad Metzom ovog vikenda. U ekipi Marseillea sa tri utakmice neigranja je suspendovan Jordan Amavi, dok je Dario Benedetto prošao sa jednim mečom neigranja. Kaznu će odraditi protiv Saint-Etiennea.

Protiv Alvara je pokrenuta istraga za moguće rasističke uvrede, dok će Di Maria sutra biti pozvan na saslušanje za sedam dana zbog navodnog pljuvanja protivnika. Njih dvojica za sada nisu suspendovani.

Top Komentari

zvjezdan10
u bosni uzrečica majmune , kod ovih rasizam
6 0
user1579109878
Zasto je 'majmune' rasizam, a npr. 'konju jedan' nije rasizam?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti