Čitatelji BBC-ja izabrali tim desetljeća Premier Lige
Foto: EPA

Zanimljv odabir

Čitatelji BBC-ja izabrali tim desetljeća Premier Lige

S. Bošković

BBC je danas objavio tim desetljeća Premier lige po izboru svojih čitatelja.

Mnogo toga se desilo na Otoku u posljednjih deset godina. Sir Alex Ferguson je otišao, Leicester City došao je do titule Premier Lige, Manchester City postao je 'velikan' engleskog fudbala, a prošle sezone svjedočili smo i nevjerojatnoj borbi za naslov prvaka između Građana i Liverpoola.

BBC je odlučio da napravi anketu o najboljem timu u proteklih deset godina. Stručnjaci su koristili statistiku, uspjeh i dužinu karijere, kao i mišljenje novinara ovog medija kako bi napravili listu užeg izbora.

Omiljena formacija čitatelja je bila 4-3-3, s čak 72% glasova. Upravo zbog formacije neki igrači poput Davida Silve nisu mogli naći svoje mjesto u ekipi.

Vezni red je tako sačinjen od N'Golo Kante, s 37% glasova, Steven Gerrarda s 42% glasova, te Kevina de Bruynea koji je biran od 52% glasača.

Najviše glasova dobio je Sergio Aguero, kojeg je čak 69% glasača izabralo u svoj omiljeni tim, a partneri u napadu su mi Harry Kane (28%) i Eden Hazard (54%).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svoje mjesto između vratnica je našao David de Gea, koji je odabran ispred Petera Čecha.

Ispred njih, na desnom beku se nalazi Trent Alexander Arnold s 19% glasova. Štoperski par čine Vincent Kompany (64%) i Virgil van Dijk (50%). Poziciju lijevog beka dobio je Patrick Evra (23%).



Top Komentari

bhodzic
E čuj ngolo kante. Ovo glasali dječaci koji prate PL od 2015.
3 0
Bhf
Kaze Man City postao velikan?Velike pare trose po tome jesu postali velikan.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi