City će pokušati ponovo: Spremna nova ponuda za Alexisa
Foto: EPA

Može li Guardiola osigurati veliko pojačanje?

City će pokušati ponovo: Spremna nova ponuda za Alexisa

Nakon što je Arsenal razbijen od strane Liverpoola proteklog vikenda, Alexis Sanchez je dao do znanja čelnicima Topnika da želi napustiti klub. Naravno, Manchester City, koji se odavno povezuje s Sanchezovim transferom, je odmah stupio u "ofanzivu".

Ubrzo je na adresu Arsenala stigla prva ponuda Cityja za sjajnog čileanskog napadača. Građani su bili voljni isplatiti 50 miliona funti za usluge Alexisa Sancheza, ali je Arsenal ovu ponudu glatko odbio.

Navodno je Arsenal zainteresovan za transfer koji bi uključivao i razmjenu igrača, pa bi Topnici u zamjenu za Sancheza željeli dobiti Raheema Sterlinga i nešto novca.

S druge strane, Pep Guardiola ne želi ostati bez Sterlinga, ali zato City sprema novu unosniju ponudu koja bi trebala "nagovoriti" Topnike na prodaju svog sjajnog napadača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City će tako ponuditi 70 miliona funti za Sancheza koji je pod ugovorom s Arsenalom još godinu dana, a da li će to biti dovoljno da on London zamijeni Manchesterom ostaje da se vidi.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije