City koristi Iheanachoa kako bi doveli Aubameyanga?
Foto: EPA

Guardiola nudi novac i Iheanachoa za Aubameyanga

City koristi Iheanachoa kako bi doveli Aubameyanga?

U Manchester Cityju su svjesni činjenice da će Borussiji Dortmund morati dati ponudu koju je teško odbiti ukoliko žele u svoje redove dovesti najveću zvijezdu njemačke ekipe, Pierra-Emericka Aubameyanga.

Gabonac je jedan od najboljih napadača u Evropi, a samo ove sezone je postigao 35 golova u dresu Borussije. Svjetski i evropski mediji vjeruju kako sama novčana ponuda neće biti dovoljna ukoliko neki od evropski velikana želi dovesti Aubameyanga.

Međutim, prema pisanju The Suna, postoji velika mogućnost da, po pitanju Aubameyangovog transfera, dođe do dogovora između Manchester Cityja i Borussije Dortmund. 

Špekuliše se da bi Guardiola bio spreman u zamjenu za Aubameyanga ponuditi mladog Kelechija Iheanachoa uz iznos od 60 miliona funti. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U ekipi iz Manchestera vjeruju da bi upravo uključivanje Iheanachoa u transfer mogla biti prevaga u uspješnom sklapanju dogovora.

Iheanacho je izgubio minutažu u Cityju od kada je u ekipu stigao Gabriel Jesus, pa bi selidba u Bundesligu vjerovatno bila primamljiva opcija za 20-godišnjeg Nigerijca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti