Toure: Najteži rival mi je Matić, mrzim ga

Posebno izdvojio srbijanskog fudbalera

Toure: Najteži rival mi je Matić, mrzim ga

Yaya Toure u narednim danima će okončati svoju osmogodišnu eru u Manchester Cityju.

Ovaj 34-godišnji vezista je u Englesku stigao 2010. godine iz Barcelone, a u međuvremenu stekao je status legende u Manchester Cityju, s kojim je za sve ovo vrijeme osvojio tri titule Premier lige.

Tokom proteklih godina Toure je igrao protiv brojnih fudbalera, međutim jednog je posebno izdvojio. To je Nemanja Matić iz Manchester Uniteda.

"Mrzim to đubre", našalio se Toure, pa potom objasnio zašto baš Matić. "Protiv njega je jako teško igrati. Visok je i snažan. Bilo je zabavno, ali ponavljam - vrlo teško. Moćan čovjek."

Iznio je još pohvala na Matićev račun.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Malo je igrača koji mogu da me zaustave, nekolicina, a Matić je jedan od njih. Može mnogo da trči, bori se, jako, jako dobar je fudbaler", zaključio je fudbaler iz Obale Slonovače.

Toure je za Manchester City odigrao 315 zvaničnih utakmica i pritom postigao 82 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti