City najskuplji tim na svijetu, iznenađenje među fudbalerima
Foto: EPA

Istraživanje CIES-a

City najskuplji tim na svijetu, iznenađenje među fudbalerima

Midhat Šljivak

Engleski Manchester City najskuplji je tim svijeta prema procjenama Centra za fudbalska istraživanja (CIES).

Prema procjeni CIES-a, ukupna vrijednost Građana je gotovo 1,2 milijarde eura, a najskuplji igrač ovog tima je Belgijanac Kevin De Bruyne, čija se vrijednost procjenjuje na 144,5 miliona eura.

Na drugom mjestu je još jedan engleski tim. Radi se o Tottenhamu koji vrijedi 1,17 milijardi eura, dok je treće mjesto pripalo Barceloni sa 1,13 milijardi eura.

Od timova koji prema istraživanju CIES-a vrijede preko milijardu eura u vrhu je još samo Chelsea, dok su u Top 10 još United, Real Madrid, Liverpool, PSG, Atletico i Juventus.

Također, kao najvrjedniji fudbaler svijeta, upotrebom algoritama razvijenih od strane CIES-a, proglašen je PSG-ov Neymar koji vrijedi 218 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potom slijedi fudbaler Tottenhama Harry Kane sa 186 miliona eura, interesantno je da se kao najvrjedniji fudbaler Barcelone navodi Luis Suarez sa 134 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi