City nastavio dominaciju na Otoku: Chelsea pao tek nakon penala

Finale Liga kupa

City nastavio dominaciju na Otoku: Chelsea pao tek nakon penala

Fudbaleri Manchester Cityja osvojili su danas Liga kup nakon što su u finalu nakon boljeg izvođenja penala porazili Chelsea.

U regularnom toku susreta nije bilo većih uzbuđenja. U 57. minuti Cityju je poništen pogodak nkon VAR tehnologije. Treba reći i to da je u tom periodu Kante imao dobru šansu, tačnije u 66. minuti, a Chelsea je imao još nekoliko pokušaja da bi meč ipak otišao u produžetke.

U 110. minuti Kepa odlično brani udarac Aguera bacivši se u donji desni ugao. U 117. minuti opet Aguero šutira, ali Kepa je siguran.

Krenuli su kasnije penali. Jorginho je prvi fulio, pa je na drugoj strani uzvratio Sane. Odlučujući promašaj napravio je Felipe Luis, a za City je posljednji penal pogodio Sterling.

City na ovaj način nastavlja borbu za trofej na svim frontovima.

Kepa odbio da izađe iz igre, Sarri divljao!

Prava drama viđena je pred kraj drugog produžetka ove utakmice.

Mladi golman Chelseaja Kepa sjajno je branio tokom čitavog meča, doduše i nije imao previše posla jer ni City nije previše pokazao, pa je ostalo 0:0 do kraja.

I u produžetku slaba igra s obje strane, Chelsea se sjajno branio, a malo prije nego će završiti produžetak došlo je do nevjerovatne scene.

Kepa se povrijedio, Wily Caballero je čekao pored terena da uđe u igru, a onda je Kepa, nakon što se oporavio, odbio da izađe iz igre.

Menadžer Chelseaja Sarri je doslovno pobijesnio, svi su bili jako ljuti, ali Kepa je odlučio da ostane na terenu bez obzira na sve.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi