City odustao od Alexisa, ali Guardiola ima još bolje rješenje za napad

Građani imaju novu metu

City odustao od Alexisa, ali Guardiola ima još bolje rješenje za napad

E. Čaušević, foto: EPA

Čelnici Manchester Cityja sinoć su poručili da odustaju od borbe za Alexisa Sancheza koji će prema svemu sudeći karijeru nastaviti u dresu gradskog Manchester Uniteda.

Saga oko čileanskog fudbalera traje već danima, a iako se u početku mislio da će potpisati na City čini se da se predomislio u zadnjem trenutku jer je s Old Trafforda stigla ponuda koju ne može odbiti. Čelni ljudi kluba s Etihada svjesni su da samo gube vrijeme, pa su odlučili odustati od borbe za napadača Arsenala.

Međutim, to ne treba da razočara navijače Cityja jer je ovaj klub već odlučio da napadača traži negdje drugo. Kako pišu engleski mediji Pep Guardiola je savjetovao čelnicima kluba da se sada okrenu ka pokušaju dovođenja Antoinea Griezmanna.

Francuski napadač će na ljeto gotovo sigurno napustiti Atletico Madrid, a najviše se povezuje s Barcelonom. Griezmann ima klauzulu od 200 miliona eura, ali će ona biti smanjena na 100 miliona jer je ljetos odustao od transfera u Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da Cityju nije problem da izdvoji ovu sumu novca za francuskog napadača, a pitanje je samo da li će uspjeti poraziti Barcelonu koja je već neko vrijeme u kontaktu s Griezmannom. Također, ukoliko Guardiola na ljeto dovede novog napadača to vjerovatno znači da će Sergio Aguero moći potražiti novi klub.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti