City ostavio tračak nade Unitedu
Građani ove sezone imaju omjer od 22 pobjede i samo jednog remija (Foto: EPA)

Uoči okršaja manchesterskih rivala

City ostavio tračak nade Unitedu

Manchester City od početka sezone ima skandalozan omjer pobjeda i neriješenih rezultata. Uoči gradskog derbija sa Unitedom fudbaleri šarlatana Pepa Guardiole ostvarili su mizerne 22 pobjede i samo jedan remi i nalaze se na razočaravajućem prvom mjestu sa skromnih osam bodova više u odnosu na ekipu Josea Mourinha. 

Svaki napisani epitet u prvoj rečenici, za one koji su pomislili da stvarno to neko tako smatra, predstavlja ironiju.

Premda je sve suprotno od skandaloznog, skromnog, mizernog i razočaravajućeg, nekadašnji igrač Uniteda Gary Neville smatra da je City posljednjim partijama ipak ostavio tračak nade da United može doći do pobjede.

City je naime u posljednja tri meča ostvario identične pobjede 2:1, posljednju nad West Hamom preokretom.

"Posljednji vikend bio je dobar za United, ali je bio dobar i za City. United prvi put tokom sezone mogao vidjeti tračak nade, jer je bolji tim od Huddersfielda, Southamptona i West Hama, a svima je malo nedostajalo da ostanu neporaženi protiv Cityja", kazao je Neville i dodao:

"Protiv West Hama su imali problema sa kornerima i slobodnim udarcima, imali su problema sa dubokom odrbanom i kako slomiti njen otpor, imali su problem odgovoriti na kontranapade. Martial, Rashford Lukaku i Lingard bolje trče kontru, imaju veću moć prilikom prekida i bolje se brane nego Southampton ili West Ham. United na osnovu toga može biti optimističan, mada i City je zabio tri kasna gola i ima veliku prednost na tabeli"

Carragher: Silva je najbolji igrač Cityja svih vremena

Legenda Liverpoola Jamie Carragher ustvrdio je da je David Silva najbolji igrač Manchester Cityja svih vremena te jedan od najvećih koji je ikada igrao u Premier ligi.

Silva je 2010. došao među Građane iz Valencije i blizu je 350. nastupa za tim sa Etihada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Najgore u njegovim godinama je što ne znamo do kada će igrati. On je uz Henrryja, Bergkampa i Cantonu najveći koji je ikad igrao u Engleskoj", kazao je Carragher.

Silva je ove sezone zabio dva gola i upisao osam asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi