City plaća 50 miliona funti za Bruynea
Foto: EPA

Građani ne misle odustati

City plaća 50 miliona funti za Bruynea

S. Bošković

Manchester City ponudio je Wolfsburgu 50 miliona funti za sjajnog veznjaka Kevina De Bruynea. 

Belgijski internacionalac na meti Građana je tokom čitavog ljetnog transfer roka, nakon što je prošle sezone impresionirao u dresu Vukova.

City je tokom ove sedmice ponudio 47 miliona funti za De Bruynea, no to je glatko odbijeno. Ipak, menadžer kluba sa Etihada ne želi odustati, te je poslao novu ponudu.

Procjenjuje se da će u Wolfsburgu tražiti oko 57 miliona funti za bivšeg igrača Chelseaja, a menadžer ovog fudbalera rekao je da neće forsirati transfer:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nema šanse da bi smo učinili nešto poput toga. Imamo dobar odnos sa Wolfsburgom, a traženje transfera nije nešto što se dešava u Njemačkoj. Do ovog trenutka nismo primili poziv da je neka ponuda prihvaćena, i dok se to ne dogodi Kevin ostaje ovdje", izjavio je Patric de Kostner.

De Bruyne je stigao u Wolfsburg iz Chelseaja u januaru 2013. godine, a od tad je odigrao 50 ligaških utakmica, postigao 13, a asistirao za 26 pogodaka. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.