City poslao službenu ponudu za Evertona Soaresa
Menadžer Građana Pep Guardiola je ranije najavljivao kako neće biti pojačanja na Etihadu, ali čini se kako se ipak odlučio pojačati u ofanzivnom dijelu (Foto: EPA)

Ipak se pojačavaju

City poslao službenu ponudu za Evertona Soaresa

M. Šljivak

Manchester City napravio je jako dobar potez dovođenjem Gabriela Jesusa 2017. godine iz Palmeirasa, a uskoro bi engleski šampion mogao dovesti još jednu zvijezdu iz Brazila.

Veoma brzo bi se ekipi sa Etihada mogao pridružiti još jedan brazilski fudbaler. Everton Soares iz Gremija meta je Građana, a ESPN tvrdi kako je City već poslao službenu ponudu od 55 miliona eura.

Ovaj 22-godišnji krilni fudbaler može igrati i na mjestu klasičnog napadača. I ranije se povezivao sa prvakom Engleske, ali do transfera nije došlo.

Ipak, čini se kako bi transfer Soaresa sada mogao biti gotova stvar. Sam fudbaler je to nagovijestio tako što je prestao pratiti svoj aktuelni klub na Instagramu.

To je sasvim sigurno tiha poruka da želi otići. City je poslao ponudu i sada se čeka odgovor brazilskog velikana za koje je u ovoj sezoni Soares postigao 10 golova u 27 nastupa.

Soares je član prvog tima Gremija postao sa 18 godina, a dosad je odigrao 132 utakmice, a postigao je 31 gol i upisao je devet asistencija.

Guardiola za Neymara nudi 120 miliona eura i Gabriela Jesusa

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola navodno je odlučio da u svoj tim dovede i najskupljeg fudbalera svijeta Neymara.

Prema navodima španskog Don Balona, menadžer Građana je spreman ponuditi francuskom prvaku PSG-u 120 miliona eura i brazilskog napadača Gabriela Jesusa, kako bi u svoje redove doveo Neymara.

Navodno, spreman je City da učini brazilsku zavijezdu najbolje plaćenim fudbalerom današnjice. Ipak, posao im neće biti lagan jer PSG nema namjeru da se prelako odrekne sjajnog Brazilca.

Podsjetimo, Neymar je u ljeto 2017. godine postao najskuplji fudbaler svijeta. Parižani su ga Barceloni platili nevjerovatnih 222 miliona eura, ali od samog dolaska u PSG brazilski čarobnjak se povezuje i sa odlaskom

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranije su ga selili u Real Madrid, a u posljednjih nekoliko dana aktivna je priča oko povratka u Barcelonu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi