City preokretom za pobjedu

Engleska Premier liga

City preokretom za pobjedu

U derbi susretu 29. kola Premiershipa Manchester City je nastavio niz nepobjedivosti na svom stadionu, te je večeras preokretom došao do pobjede nad Chelseajom 2:1.

Manchester City je krenuo furiozno u susret, ali je ipak Chelsea imao prvu veliku priliku. Fernando Torres je uposlio Juana Manuela Matu, ali je ovaj iz veoma dobre pozicije šutirao preko gola.

 

Na drugoj strani uzvratio je Samir Nasri, koji je prelijepim udarcem iz prve pogodio prečku gola Petra Čeha, koji je loptu mogao samo pogledom posmatrati.

 

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Mario Balotelli, koji je dobio poklon loptu od Johna Obi Mikela. Međutim, Italijan je izbio sam pred Čeha i promašio.

 

U nastavku je City nastavio sa napadima, ali je Chelsea ipak poveo. Igrala se 60. minuta kada je Gareth Barry nespretno dodao loptu Garyu Cahillu koji šutira, lopta pogađa Yayu Touera i vara Joe Harta za vodstvo Chelsea.

 

Roberto Mancini u igru je u 66. minuti uveo Argentinca Carlosa Teveza, koji je na terenu zamijenio Nigela De Jonga. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko ušao je u igru u 76. minuti zamijenivši Davida Silvu. 

 

City je izjednačio u 78. minuti kada je sa bijele tačke pogodio Sergio Aguero, nakon što je lopta pogodila u ruku Michala Essiena.

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Domaći su uspjeli preokrenuti rezultat u 85. minuti. Nasri je odigrao za Teveza, Argentinac mu je sjajno vratio loptu iza leđa, a nekadašnji fudbaler Marseilla i Arsenala pogodio je mrežu iza Čeha za 2:1.

 


Channel Name_20120322020000 by footyh1
szólj hozzá: c,0-1g=[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: c,2-1g=[Matchhighlight.com]
Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.