City "isprašio" Bournemouth, Slimani junak Leicestera

Pobjede upisali Arsenal i WBA

City "isprašio" Bournemouth, Slimani junak Leicestera

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja danas su upisali ubjedljivu pobjedu protiv Bournemoutha (4:0), dok su po tri boda osvojili Leicester i Arsenal.

Manchester City je nastavio sjajnu seriju ove sezone, te je danas bez većih problema upisao nova tri boda. Građani su na Etihadu sa 4:0 bili bolji od Bournemoutha. Domaći su poveli preko De Bruynea koji je u 15. minuti postigao sjajan gol iz slobodnog udarca.

Deset minuta kasnije Iheanacho je udvostručio prednost. U drugom poluvremenu domaća ekipa postigla je još dva pogotka. Prvo je u 48. minuti Sterling povisio na 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Gundogan svojim debitantskim golom za City.

Sigurnu pobjedu danas je upisao i atkuelni prvak Engleske, Leicester. Lisice su na domaćem terenu ugostile Burnley i slavile sa 3:0. Odličan meč odigrao je Islam Slimani koji je postigao dva gola u Premiershipu, dok je konačnih 3:0 u finišu utakmice postavio Mee autogolom.

Danas su slavili i navijači Arsenala jer je njihova ekipa upisala pobjedu na gostovanju protiv Hulla sa 4:1. Alexis je u 17. minuti zatresao mrežu domaćih za vodstvo Topnika, a Čileanac je u finišu prvog dijela imao šansu i za drugi gol, ali je Jakupović odbranio njegov penal.

U drugom poluvremenu vidjeli smo još tri gola. Prvo je prednost Arsenala udvostručio Walcott, ali je Snodgrass u finišu meča smanjio na 2:1. Ipak, u 83. minuti Alexis je otklonio sve dileme golom za pobjedu Arsenala od 3:1. Konačnih 4:1 svojim prvim golom za Arsenal postavio je Granit Xhaka.

Pobjedu je danas upisao i WBA koji je na domaćem terenu sa 4:2 savladao West Ham.

Premiership, 5. kolo:

Hull - Arsenal 1:4

Leicester - Burnley 3:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Bournemouth 4:0

WBA - West Ham 4:2 



Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi