City rutinski do pobjede protiv Stokea

Nova tri boda za Građane

City rutinski do pobjede protiv Stokea

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su na gostovanju savladali Stoke sa 2:0 u okviru 30. kola engleskog Premiershipa.

Izabranici Pepa Guardiole su bez većih problema uspjeli da upišu nova tri boda i tako dođu još jedan korak bliže osvajanja titule prvaka Engleske. Gosti su već u desetoj minuti poveli sa 1:0 kada je DAvid Silva pogodio na asistenciju Sterlinga.

Stoke je nakon toga imao nekoliko dobrih šansi za izjednačenje, no Ederson je spasio svoj tim. City je mogao udvostručiti prednost do kraja prvog dijela, no Gabriel Jesus i Sterling nisu bili precizni.

Na samom početku drugog poluvremena Građani su postigli još jedan gol. Ovaj put asistirao je Gabriel Jesus, a drugi gol na utakmici postigao je David Silva. Do kraja meča domaći su pokušali ublažiti poraz, no rezultat se nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je prvi na tabeli i sada ima 81 bod dok drugoplasirani Manchester United ima čak 16 bodova manje. S druge strane, Stoke je pretposljednji sa 27 bodova i borit će se grčevito za opstanak u društvu najboljih.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi