City u četvrtfinalu FA kupa, no nije bilo sve tako jednostavno kako rezultat govori

Građani izbacili Newport

City u četvrtfinalu FA kupa, no nije bilo sve tako jednostavno kako rezultat govori

E. Škorić

Manchester City je slavio u Newportu sa 4:1 i tako se plasirao u polufinale engleskog FA kupa.

City je gostovao kod niželigaša Newporta, gdje je danas bio pravi praznik nogometa, a na kraju su viđena četiri pogotka.

Očekivano je slavio sastav iz Manchestera, no aktuelni engleski prvak pošteno se namučio i nije bilo sve tako jednostavno za tim Pepa Guardiole.

Nakon što je prvih 45 minuta završeno bez golova, u nastavku se "otvorilo". Mladi Foden je s dva gola bio junak Cityja, a sve je krenulo pogotkom Leroya Sanea za 1:0 u 51. minuti. Zanimljivo da je Sane upisao i jednu asistenciju, dok je Gabriel Jesus bio dvostruki strijelac.

U strijelce se kod gostiju upisao i Riyad Mahrez duboko u sudijskoj nadoknadi dok je Amond bio jedini strijelac za Newport.

Inače, derbi u osmini finala FA kupa igra se u ponedjeljak navečer, a sastaju se Manchester United i Chelsea.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arsenalbih
ahahahahhha sta napisa ovaj?
0 0
Aconcagua
Nakon što je prvih 45 minuta završeno bez golova, u nastavku se "otvorilo". Mladi Foden je s dva gola bio junak Cityja, a sve je krenulo pogotkom Leroya Sanea za 1:0 u 51. minuti. Zanimljivo da je Sane upisao i jednu asistenciju, dok je Gabriel Jesus bio dvostruki strijelac. U strijelce se kod gostiju upisao i Riyad Mahrez... Dobili 1:6 ili 1:4?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi