City zbog Stonesa milionima častio i Barnsley
Foto: EPA

Zaradili sedam miliona funti

City zbog Stonesa milionima častio i Barnsley

Midhat Šljivak

John Stones je u utorak postao i službeno član Manchester Cityja.

Građani su za usluge mladog štopera izdvojili 47,5 miliona funti, a ovaj transfer je obradovao i njegov nekadašnji klub Barnsley.

Član Championshipa je u ovom transferu inkasirao nešto više od sedam miliona funti i to iz jednostavnog razloga što je nosio dres ovog kluba tijekom kompletne omladinske karijere.

Naravno, najviše razloga za zadovoljstvo ima Everton. Oni su Stonesa 2013. godine Barnsleyju platili svega tri miliona funti, a tri godine kasnije ga prodaju gotovo za 50 miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je i to da je Stones donio nekadašnjem klubu najveću zaradu od jednog transfera. Rekord Barnsleya je do utorka iznosio 4,5 miliona funti, koje je Blackburn izdvojio za Ashleya Warda davne 1998. godine.

U ovom gradu je sjajni Stones i rođen, 2011. godine je potpisao prvi profesionalni ugovor, a debi je upisao godinu dana kasnije u duelu s Readingom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi