City želi Xavija u novom timu

MLS klub želi Xavija

City želi Xavija u novom timu

Midhat Šljivak

Ekipa Manchester Cityja želi dovesti fudbalera Barcelone Xavija Hernandeza.

Međutim, Xavi bi postao igrač Cityja, ali kluba New York City, koji je filijala kluba iz Manchestera u američkoj MLS ligi. 

New York City će od 2015. godine imati pravo nastupa među najboljim timovima u Sjedinjenim Američkim Državama, a Manchester City će u svoju filijalu te godine pokušati angažovati Xavija, koji će imati 35 godina.

U projekt osnivanja MLS kluba je već uloženo 360 miliona eura, a Xavi bi bio igrač oko kojeg bi se gradila igra novoosnovanog MLS kluba.

Xavi je kompletnu karijeru proveo u Barceloni, a nedavno je izjavio kako nije siguran hoće li u redovima katalonskog giganta završiti karijeru...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.