Cityju se promašaji na Turf Mooru obili o glavu

Remi Burnleyja i Građana

Cityju se promašaji na Turf Mooru obili o glavu

Fudbaleri Burnleyja i Manchester Cityja remizirali su danas (1:1) na Turf Mooru u okviru 26. kola Premiershipa. 

Manchester City je bio puno bolji rival na ovom meču i stvorio je mnogo dobrih prilika, ali na kraju su mu se silni promašaji ipak obili o glavu.

Sve je počelo u 22. minuti kada je Danilo nakon pasa Bernarda Silve fantastičnim udarcem pogodio rašlje gola domaće ekipe za vodstvo Građana od 1:0. Do kraja prvog dijela City je imao terensku inicjativu, ali nije bilo većih šansi i na odmor se otišlo sa rezultatom kojeg je postavio Danilo.

U drugom poluvremenu Građani su stvorili nekoliko veoma dobrih prilika, a najviše se napromašivao Raheem Sterling koji je u 71. minuti imao promašaj karijere jer sa samo tri metra nije zatresao praznu mrežu.

Taj promašaj se obio o glavu Građanima u 82. minuti kada je opasan napad Burnleyja u gol pretvorio Gudmundsson nakon asistencije Lowtona. To je bio i konačan rezultat meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je još uvijek uvjerljivo prvi sa 68 bodova, dok je Burnley ostao na 7. mjestu sa 35 bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi