Ćivić akter "ludog" meča u Norveškoj, dva velikana na korak od Lige prvaka

Play off za Ligu praka

Ćivić akter "ludog" meča u Norveškoj, dva velikana na korak od Lige prvaka

A. Čaušević

Odigrana su preostala tri meča play-offa za plasman u grupnu fazu Lige prvaka. 

Na korak od grupne faze nalaze se dva velikana, Dynamo Kiev i Olympiakos, klubovi koji su godinama igrali najelitnije klupsko takmičenje na svijetu.

Utkamica večeri je odigrana u Norveškoj. Ferencvaroš za kojeg je Eldar Ćivić odigrao cijeli meč je gostovao Moldeu, a na kraju je bilo 3:3. Adnan Kovačević nije bio u konkurenciji zbog povrede.

Mađari su vodili golovima Bolija i Uzunija, prvak Norveške u razmaku od 55. do 83. minute preko Jamesa, Eikrema i Ellinsena stiže do velikog preokreta i vodstva.

Ipak, Ferencvaroš je na kraju stigao do velikog remija i to uz pomoć VAR tehnologije. Nakon pregledanog snimka u 87. minuti dosuđen je penal. Siguran realizator je bio Kharatin.

Dynamo Kiev je gostovato u Belgiji, ekipi Genta. Ukrajnici su poveli već u 9. minuti preko Supriage, a u finišu prvog dijela Kleindienst vraća stvari na početku.

Drugo poluvrijeme je počelo crvenim kartonom za domaće. Bezus je u razmaku od nekoliko minuta dobio dva žuta, odnosno crveni karton. Pobjedu Dynamu u 79. minuti donosi De Pena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U okršaju prvaka Grčke i Kipra u prvom duelu uspješniji je bio Olympiakos. Omonija je u Atini savladana sa sigurnih 2:0 Vodeći gol iz penala u 69. minuti je postigao Valbuena. Strijelac drugog gola u sudijskoj nadoknadi bio je El Arabi.

Revanš susreti se igraju sljedeće sedmice. U jučerašnja tri duela Krasnodar je pobijedio PAOK (2:1), Slavia Prag i Midtjylland su odigrali bez golova, dok je Red Bull Salzburg s 1:2 u gostima bio bolji od Maccabija iz Tel Aviva.

Promo

Top Komentari

ArmiNN
Molde pokraden
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi