Ćivić i Kovačević na korak od sna, "krvniku" Sarajeva presudio penal

Liga prvaka, 3. pretkolo

Ćivić i Kovačević na korak od sna, "krvniku" Sarajeva presudio penal

A. Čaušević

Odigrana su još tri meča trećeg pretkola Lige prvaka. I u ovoj fazi kvalifikacija kao i u prethodne dvije igrao se jedan eliminacioni meč. 

U derbiju ove runde Ferencvaroš je izbacio Dinamo iz Zagreba. Tako su Adnan Kovačević i Eldar Ćivić došli na korak od Lige prvaka, dok Ameru Gojaku preostaje borba za Europa ligu.

Prvak Mađarske je poveo već u 70. sekudni kada je zabio Lovrencsics, a izjednačenje gostima iz Zagreba je donio nesretni Uzuni koji je zabio autogol.

Ako je sreća okrenula leđa Uzuniju u 23. minuti, onda ga je pogledala u 65. kada je istrčao kontru te rutinski savladao Livakovića za 2:1 i veliku pobjedu i prolazak dalje.

Sve trojica bh. fudbalera koji igraju za reprezentaciju BiH su bili starteri. Gojak i Kovačević su zamijenjeni sredinom drugog poluvremena, dok je Ćivić požutio u finišu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dynamo Brest koji je u drugom pretkolu izbacio Sarajevo je gostovato u Izraelu. Maccabi iz Tel Aviva je na kraju slavio sa 1:0, a "krvniku" bh. šampiona je presudio gol iz penala. Kazneni udarac u 50. minuti je uspješno realizovao Biton.

Nešto ranije je završen meč na Kipru između Omonije i Crvene Zvezde. Domaći su izbacili Beograđane poslije boljeg izvođenja penala sa ukupnih 5:3.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Šteta za Dinamo. Nema veze, idemo dečki po Europa ligu. Sretno Hajduku i Osijeku sutra.
0 6
user1597849779
Sto mi je drago sto je Dinamo Brest ispo
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi