Ćivić odigrao svih 90 minuta, Sparta silovita
Eldar Ćivić je u 72. minuti utakmice dobio žuti karton, ali raduje podatak da se ustalio u prvoj postavi slavnog češkog kluba

Bh. reprezentativac dočekao šansu

Ćivić odigrao svih 90 minuta, Sparta silovita

Bh. reprezentativac Eldar Ćivić je, čini se, konačno dočekao pravu šansu u Sparti iz Praga.

Na današnjoj utakmici 12. kola češke 1. lige, Ćivić je na terenu protiv Mlade Boleslav proveo svih 90 minuta a njegov tim je slavio sa ubjedljivih 4:1.

Sparta je pitanje pobjednika riješila već u prvom poluvremenu, nakon kojeg je vodila sa 3:0. Golijadu je otvorio Pulkrab u 19. minuti, nakon čega je Tetteh u 20. i 37. pogađao za ubjedljivu prednost tima iz Praga.

Igrao se 64. minut kada je Sparta povela sa 4:0 zahvaljujući golu Kange iz penala, da bi konačan rezultat utakmice postavio Hulka u 84. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Vrijedi istaći i da će Eldar Ćivić u 72. minuti zaradio žuti karton.

Nakon 12 odigranih kola, Sparta se nalazi na trećem mjestu sa 26 bodova. Ispred su Slavia sa 30 i Plzen sa 28 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi