Ćiviću 90 minuta u važnoj pobjedi Sparte, Čolić igrao za Karvinu
Bh. reprezentativac je standardan ove sezone u dresu praške Sparte, koja pokušava da sustigne Plzen i Slaviju Prag

Češka liga

Ćiviću 90 minuta u važnoj pobjedi Sparte, Čolić igrao za Karvinu

E. Škorić

Bh. reprezentativac Eldar Ćivić odigrao je 90 minuta u pobjedi Sparte u gostima kod Karvine u meču 15. kola češkog šampionata.

Sparta je do devete pobjede stigla lako, a tako se i očekivalo jer je gostovala pretposljednjem timu lige, ekipi Karvine.

Zanimljivo da je Karvina povela golom Budinskog u 34. minuti iz penala, ali je isti igrač samo šest minuta kasnije dobio direktan crveni karton.

Gosti iz Praga su tako u nastavku brojčano nadmoćniji pogocima Radakovića, Stanciua i Plavšića došli do preokreta i do pobjede.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Ćivić je ponovo bio standardan u ekipi Sparte, igrao je svih 90 minuta i zaradio žuti karton u 55. minuti. Na drugoj strani u timu Karvine do 84. minute je igrao bivši igrač Željezničara Benjamin Čolić.

Sparta je s 30 bodova trećeplasirana, a ispred sebe ima Slaviju i Plzen. Obje ekipe imaju po 34 boda i utakmicu manje od praškog rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije