Čizmić: Protiv Radničkog moramo preuzeti ulogu favorita

Kapiten FK Rudar Kakanj

Čizmić: Protiv Radničkog moramo preuzeti ulogu favorita

S. Mlaćo

Nogometaše Rudara iz Kaknja u subotu očekuje duel sa Radničkim iz Lukavca.

Kakanjci upripremnom periodu nisu baš bili uvjerljivi, ali protiv Lukavčana su favoriti. 

To će ipak trebat da potvrde i na terenu, a novi kapiten Rudara Fadil Čizmić vjeruje u nove bodove.

"Sigurno da neće biti laka utakmica, ekipu Radničkog ne smijemo podcijeniti. Znamo i svijesni smo da igramo na domaćem terenu i da moramo preuzeti ulogu favorita, te se iskreno nadam da ćemo borbenom i agresivnom igrom doći do pobjede koja bi nam sigurno bila vjetar u leđa za nastavak prvenstva", istakao je Čizmić za rudarkakanj.ba.

Već dvije godine nosi dres Rudara, a nakon odlaska Zlatana Gafurovića postao i kapiten ekipe.

"Kada su me pozvali ljudi iz Uprave Rudara i ponudili da dođem u Rudar, bez razmišljanja sam prihvatio, zato što sam znao u koji klub dolazim i sa kakvom tradicijom. Iskreno, mislio sam da se neću zadržati više od jedne godine, a ni sanjao nisam da ću jednog dana postati kapiten ekipe i da će me navijači prihvatiti i zavoljeti. Iskoristio bih priliku da bivšem kapitenu Gafuroviću poželim puno sreće u novom klubu, i da poručim da mi je jako žao svega što se desilo između njega kao kapitena i Uprave kluba. Bit će mi velika čast naslijediti čovjeka i igrača kao što je Gafa", jasan je bio Čizmić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Imao je i poruku za navijače Rudara, o kojima ima veoma visoko mišljenje. 

"Bez podrške navijača, utakmice na stadionu Rudara ne bi imale smisla, zato ih pozivam da nastave da nas bodre, da vjeruju u ovu ekipu, i da zajedničkim snagama nastavimo prema zacrtanom cilju, Premijer ligi", dodao je prvotimac Rudara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi