Član "paklene" trojke: Klopp je imao okršaje s Guardiolom u  Njemačkoj, bit će zanimljivo
Da je Coutinho bio iole nesebičniji i da je ostao u Liverpoolu ko zna kako bi danas izgledala ta ekipa

U aprilu dvomeč Cityja i Liverpoola

Član "paklene" trojke: Klopp je imao okršaje s Guardiolom u Njemačkoj, bit će zanimljivo

Roberto Firmino (26) ne osjeća nikakav pritisak da mora postizati više golova kako bi bio blizu formi Mohameda Salaha koji je nevjerovatan ove sezone.

Egipatski internacionalac Salah (25 godina), bio je otkriće ljetnog prelaznog roka stigavši iz Rome, te je na svim natjecanjima za tim Jurgena Kloppa zabio neočekivanih 36 golova.

Sam Firmino je ove sezone dao ukupno 23, iako on inzistira na tome da nije bitno tko će davati golove, sve dok Redsi pobjeđuju.

Na pitanje je li osjećao dodatni pritisak kao Liverpoolov broj 9 u svjetlu iznimne efikasnosti Salaha, rekao je: "Nema šanse! Imamo vrlo dobru hemiju ovdje u Liverpoolu."

"Mnogi govore o snazi našeg napada, koji također ima i Sadio Manea, ali istina je da mi imamo izuzetno kvalitetnu i uravnoteženu ekipu zbog koje je učinkovit i napad. Moramo misliti kolektivno, što više igrača postiže golove, to bolje. Liverpool je onaj koji pobjeđuje u takvoj situaciji."

Firmino i Salah pomogli su da Kloppov tim bude među prve tri ekipe ove sezone, a posebno će zanimljivo biti u aprili budući da Liverpool očekuje dvomeč sa liderom u Engleskoj Manchester Cityjem.

"Proživljavam najljepše trenutke u karijeri, a tome doprinosi i dobra forma moje ekipe. Ekipa je jako dobro posložena, sve se vrlo dobro uklapa, Klopp je izvrstan taktičar i izvrstan trener."

"Man City ima vrlo opasan tim, baš kao i mi. To su dvije ekipe koje su do sada postigle najviše golova u Premier ligi, a City je osim toga pobijedio na čak 26 od 30 utakmica čime je ostavio veliki trag.

"Igrači im se kreću puno na terenu. City, poput Liverpoola, izgrađen je na slici svog trenera. Pep Guardiola imao je neke velike okršaje s Kloppom u njemačkom nogometu, dobro se poznaju. Bit će to zanimljiv dvomeč.

Ne razmišlja o Coutinhu

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kakva momčad na svijetu ne želi imati igrača kvalitete Coutinha, ali nastavio je svoj život u Barceloni. Liverpool je ostao snažan, kao što je uvijek i bio.

"Ne obazirem se na njegov odlazak. Samo se brinem da igram dobro i pomognem Liverpoolu da što je dalje moguće dogura u Premier ligi.Teško ćemo uzeti naslov ove sezone, pa ćemo se boriti za ponovno osiguranje Lige prvaka. To je jedan od ciljeva."

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi