Član šampionske generacije Italije sarađivao sa mafijom?

Skandal potresa Apenine

Član šampionske generacije Italije sarađivao sa mafijom?

Brojni italijanski mediji donose vijest da je sud u Bologni optužio 140 ljudi za pomaganje ili članstvo u najmoćnijoj italijanskoj kriminalnoj mreži po imenu Ndragheta.

Među 140 optuženih nalazi se i jedno poznato ime. Riječ je o Vincenzu Iaquinti, poznatom umirovljenom italijanskom fudbaleru koji je u svojoj karijeri nastupao za Udinese, Juventus i Cesenu, kao i reprezentaciju Italije sa kojom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

Iaquinta je optužen za nezakonito posjedovanje oružja sa namjerom da pomogne Ndragheti, a u sav skandal upetljan je i njegov otac Giussepe, koji se tereti za mafijaško udruživanje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvo ročište na suđenju održat će se 23. marta 2016. godine, a vrijeme će pokazati je li slavni italijanski napadač žrtva velike zabune, ili je zaista imao veze sa mafijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti