Poznati sudija nakon prijetnji smrću "glavom bez obzira" pobjegao iz Egipta

Zbog svoje sigurnosti

Poznati sudija nakon prijetnji smrću "glavom bez obzira" pobjegao iz Egipta

E. Oštraković

Poznati engleski sudija, koji je dosta dugo sudio u Premiershipu, Mark Clattenburg, pobjegao je iz Egipta, a razlog je njegova lična sigurnost.

Naime, Clattenburg je u Egipat stigao prošlog ljeta, te je postavljen na čelo sudijske organizacije, te je trebao pomoći razvoju suđenja u ovoj zemlji.

Njegovo postavljanje na ovu poziciju tražili su čelnici Fudbalskog saveza Egipta, te su htjeli zaustaviti velike kritike koje su dobijali zbog suđenja u njihovoj ligi.

Na kraju je ovaj sudija morao bježati iz Egipta nakon što je dobio vleiki broj prijenji smrću posebno od navijača Zamaleka.

Pojavila se i priča koju je pokrenuo predsjednik Zamaleka, Mortada Mansour, da je Clattenburg ostavio svoju suprugu kako bi pokrenuo gay vezu.

Nakon ozbiljnih prijetnji smrću koje je dobijao iz dana u dan, Clattenburg je na kraju morao pobjeći u svoju Englesku, a naravno sve zbog svoje sigurnosti.

Egipat je tradicionalno na derbi utakmice postavljao sudije iz drugih zemalja, ali to Clattenburgu nije polazilo za rukom.

On je neke utakmice čak i sudio, jer je smatrao da niko bolje od njega ne može obaviti taj posao, ali na kraju je napravio sebi velike probleme.

Pojavila se informacija i da Fudbalski savez Egipta duguje Clattenburgu dvije plate od po 32 hiljade funti, te još uvijek nije jasno šta će se desiti sa tim novcem.

Istraga oko svega što se desilo je pokrenuta, a ubrzo će biti održan sastanak na kojem će biti odlučeno ko će zamijeniti Clattenburga.

Top Komentari

velaMo
Može netko od naših ovdje ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi