Uglednom sudiji koji je sudio finale Lige prvaka i Eura žele "sporu i mučnu smrt"

Morbidne prijetnje

Uglednom sudiji koji je sudio finale Lige prvaka i Eura žele "sporu i mučnu smrt"

Edmir Škorić

Engleski sudija Mark Clattenburg dobio je užasne prijeteće poruke, koje je odlučio podijeliti s javnosti.

Mark Clattenburg bio je jedan od najboljih engleskih sudija posljednje decenije. Kulminacija njegove karijere dogodila se 2016. godine kada je sudio tri finala - FA kupa između Crystal Palacea i Manchester Uniteda (1:2), Lige prvaka između Reala i Atletica (1:1, 5:3 penali) i Eura između Portugala i Francuske (1:0 nakon produžetaka).

On je u penziju otišao 2017. godine, ali je postavljen za direktora Arbitražnog povjrenstva u Grčkoj, koja je poznata po huliganskim ispadima i "divljim" stvarima u nogometu.

Sada je 47-godišnji Englez objavio da je od ultrasa s Krete dobio dvije morbidne poruke u kojima je smrću prijećeno njemu i njegovoj porodici.

"Želim ti sporu i bolnu smrt" jedna je od poruka, dok je u drugoj pisalo: "Slomit ćemo ti koljena, zapamti to!", a najgore je ipak bilo kada je pročitao da mu je jedan od navijača grčkog tima napisao da se nada kako će mu umrijeti žena i djeca.

Nedavno je engleski sudija pričao o mogućoj nogometnoj revoluciji prema kojoj bi se utakmice smanjile na 60 minuta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Koliko su me puta samo prozivali jer sam dodao dvije, a ne tri minute nadoknade. Igrači su mi govorili da sam ih oštetio, a navijači su me nazivali svakakvim imenima zbog istog 'zločina'. Kao da je tih dodatnih 60 sekundi koje su izgubili razlog što nisu ostvarili željeni rezultat", napisao je Clattenburg koji je naveo ponašanje igrača Real Madrida u drugom produžetku polufinalnog sraza Lige prvaka protiv Manchester Cityja kao savršeni primjer za krađu, odnosno gubljenje vremena, odnosno izostanak aktivne igre.

"Mislim da je rješenje svega uvođenje 60-minutnog trajanja utakmice, s time da bi se sat zaustavljao svaki put kada lopta izađe iz igre. To je ideja koju Pierluigi Collina, FIFA i IFAB trenutno istražuju. To je metoda koja djeluje u košarci i mogla bi djelovati u nogometu. Sat se zaustavlja kada lopta izađe izvan igre, na primjer, ili kada ozljeda igrača uvjetuje prekid ili kada sudac dodijeljuje žuti karton i dijeli usmeno objašnjenje. Tako bi utakmica svaki put trajala isto i riješili bi se svih kontroverzi", dodao je Clattenburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi