Clattenburg dobio primamljivu ponudu
Foto: EPA

Englez odlazi 'preko bare'

Clattenburg dobio primamljivu ponudu

Engleski sudac Mark Clattenburg dobio je unosnu ponudu iz MLS lige. 

Klubovi iz Sjedinjenih Američkih Država su proteklih godina potrošili enormne svote novca za dovođenje poznatih igrača, a sada su spremni otići korak dalje i angažovati jednog od najboljih svjetskih sudija. 

Prema pisanju Daily Maila, uskoro bi u MLS ligu mogao engleski sudac Mark Clattenburg koji je navodno dobio unosnu ponudu. Clattenburg trenutno sudi na najvišem nivou, odnosno u engleskoj Premier ligi, na čijim utakmicama dijeli pravdu od 2004. godine. 

U svojoj karijeri Clattenburg se može pohvaliti brojnim dostignućima. Prošle godine je sudio finale Evropskog prvenstva, Lige prvaka i FA Kupa, a na svečanoj ceremoniji "Globe Soccer Awards" je proglašen za najboljeg arbitra u 2016. godini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi