Claudio Bravo junak očajnog Manchester Cityja

Građani u četvrtfinalu

Claudio Bravo junak očajnog Manchester Cityja

Manchester City se plasirao u četvrtfinale Carabao kupa nakon što su večeras na domaćem terenu pobijedili Wolverhampton nakon penal serije. Rezultat u regularnom toku bio je 0:0.

Manchester City je nešto bolje otvorio susret i imali su nekoliko prilika na samom startu. Prvo je Aguero zaprijetio gostima u 11. minuti, ali njegov udarac je otišao pored gola. U 25. minuti pokušao je i Sterling, ali također je bio neprecizan. Pred kraj prvog dijela meča i gosti su imali stopostotnu priliku, ali Claudio Bravo je odbranio udarac Enobakharea. 

U nastavku susreta City je također napadao, ali gosti su imali bolje šanse. Dvije velike prilike Wolvesi su imali preko Heldera Coste i Enobakharea, ali nisu uspjeli pogoditi. S druge strane, za City su pokušavali Aguero i David Silva, ali golova nije bilo i otišlo se u produžetke. 

Nakon što ni u dodatnih 30 minuta igre nismo vidjeli promjenu rezultata, krenulo se u izvođenje penala. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Junak Manchester Cityja u penal seriji bio je Claudio Bravo koji je odbranio dva od tri penala i tako odveo svoj tim u narednu rundu takmičenja. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi