Nakon 30 godina braka ostavio ženu i troje djece, sreću pronašao s mlađom: "Ako je kokain droga..."

Čuveni fudbalsi as

Nakon 30 godina braka ostavio ženu i troje djece, sreću pronašao s mlađom: "Ako je kokain droga..."

Admin Čaušević

Krasila ga je nevjerovatna brzina i blistava plava kosa. Po tome ga je uvijek bilo lako uočiti na terenu. Svojevremeno je bio jedan od najboljih krilnih fudbalera na svijetu, a van terena je živio itekako burno.

Prvi sport mu nije bio fudbal. Bavio se atletskim disciplinama poput skoka u dalj te utrkama na 200 i 400 metara, a redovno je pobjeđivao i na takmičenjima u 100 metara.

Fudbal je počeo igrati sa 15. godina, startaro je u River Plati, a zatim se otisnuo u Seriju A, drugi dom za Argentince 90-ih godina prošlog vijeka. Najveći trag je svakako ostavio u Atalanti.

"Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman", izjava je koju je jednom dao u šali, ali se i dan danas prepričava te je po njoj i prepoznatljiv.

World Cup countdown: 50 days, Argentina moment number 28, Claudio CANIGGIA  | Mundo Albiceleste

Živio je kao rock zvijezda. Brzo i žestoko. Konzumiranje narkotika i alkohola mu nije bila strana pojava, a navodno je u nekim noćnim klubovima imao vlastiti separe.

Oglasi

U martu 1993. godine prošao je sa suspenzijom od 13 mjeseci jer je konzumirao kokain, a nova tragedija ga je pogodila 1996. godine kada mu je majka izvršila samoubistvo.

Riječ je o Claudiju Caniggia, čuvenom argentinskom fudbaleru koji je imao nadimak Ptica upravog zbog brzine koja ga je krasila.

Vrhunac karijere mu je trebao biti angažman u Romi koja je početkom 90-ih godina sklapala tim za Scudetto, međutim sve se pokazalo kao promašaj. Jedan je od rijetkih koji je igrao za River i Bocu Juniorse, a imao je epizode i u škotskom fudbalu gdje je nastupao za Dundee i Rangerse.

Nastupio je i na dva Svjetska prvenstva, a mnogi su skloni reći da mu je bliskost sa pokojnim Diegom Armando Maradonom na neki način i uništila karijeru.

Igrao je na dva Svjetska prvenstva, a dobio je poziv i za Mundijal 2002. godine gdje ga tadašnji selekto Marcelo Bielsa nije uvodio u igru.Dugo godina i nije nastupao za Argentinu, odnosno u mandatu selektora Daniela Passarele jer je dobio da ošiša svoju dugu kosu. Upravo iz tog razloga ga nije bilo na Mundijalu 1998. godine.

Nakon odlaska u penziju 2012. godine nastavio je da živi brzo i žestoko. U centar pažnje je dospio prije četiri godine kada je ostavio Mariana Nannis s kojomo je bio u braku od 1988. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[instagram]https://www.instagram.com/p/B43NW0kBqoX/?hl=en[/instagram]

Nannis i Caniggia su dobili troje djece, a onda je bivši fudbaler upoznao atraktvinu Sofiju Bonelli koja je koju je oženio 2019. godine. Bivši fudbaler je od modela stariji 26 godina, ali to očigledno ne smeta ovom paru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi