Claudio Marchisio od danas slobodan igrač

Iskusni Italijan napustio Zenit

Claudio Marchisio od danas slobodan igrač · Zvanično

Nekadašnji veznjak Juventusa i reprezentativac Italije Claudio Marchisio je od danas slobodan igrač.

Naime, on je danas i zvanično napustio redove ruskog Zenita sa kojim je uspio stići do titule državnog prvaka.

Iskusni veznjak je svoju dugogodišnju saradnju sa Juventusom okončao prošlog ljeta, a tada je kao slobodan igrač stigao u Zenit.

Sa Zenitom je potpisao ugovor do ljeta 2020. godine, ali je nakon kraktih pregovora sada došlo do sporazumnog raskida ugovora.

Problemi sa koljenom su limitirali 33-godišnjeg Marchisija na tek 15 nastupa za Zenit, ali je Italijan ipak uspio postići dva gola.

"Zenit se želi zahvaliti Claudiju na vremenu provedenom u klubu i poželiti mu sve najbolje u budućnosti", poručili su iz ruskog kluba.

Treba dodati da za sada name informacija gdje bi Marschisio mogao nastaviti karijeru.

Inače, Claudio Marchisio je najveći trag ostavio u Juventusu za koji je od 2008. do 2018. skupio 389 nastupa. Sa Starom damom je osvojio sedam naslova prvaka Italije i dva puta igrao finale Lige prvaka.

Top Komentari

Dino69
Ne kontam ove igrace sto pred zalazak karijere napuste klub u kojem su igrali godinama i onda promijene jos 3 kluba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi