Ruski div stiže u Premiership?
(Foto: EPA)

Dzyuba želja Wolvesa

Ruski div stiže u Premiership?

M. Šljivak

Ruski napadač Artem Dzyuba (30) karijeru bi mogao nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Kako navode ruski mediji, 30-godišnji napadač Zenita dobio je ponudu Wolverhamptona i lako bi se moglo desiti da ga od naredne sezone gledamo u Premiershipu.

Sve je navodno pokrenuo poznati portugalski agent Jorge Mendes. On ima veoma dobru saradnju sa Wolvesima i sada im je ponudio usluge ruskog diva.

Dzyuba iza sebe ima još jednu veoma uspješnu sezonu sa Zenitom. Osvojio je naslov prvaka Rusije i postigao je 13 golova u 37 utakmica u svim takmičenjima.

Ipak, on radi itekako dosta posla kako u napadu, tako i u odbrani. Gotovo da nema defanzivca koji ga na pravi način može čuvati i bez dileme bi se jako dobro uklopio u Premier ligu.

Wolverhampton bi uskoro mogao poslati službenu ponudu za iskusnog napadača i bit će veoma interesantno vidjeti hoće li on na kraju završiti u redovima sedmoplasiranog tima Premiershipa.

U bogatoj karijeri ruski napadač je pored Zenita igrao za još nekoliko ruskih timova, ali iskustva van ove zemlje nema.

Karijeru je Dzyuba počeo u Spartaku iz Moskve, igrao je još za Tomsk, Rostov i Arsenal Tulu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupno je za Zenit odigrao 138 utakmica i postigao je 52 gola. Stanardan je član selekcije Rusije sa kojom je igrao i četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi