Claudio Ranieri osvojio nagradu za najboljeg trenera svijeta

U izboru FIFA-e

Claudio Ranieri osvojio nagradu za najboljeg trenera svijeta

Endin Čaušević

FIFA je večeras u švicarskom Cirhu održala ceremoniju dodjele nagrade za najboljeg igrača svijeta, a između ostalog, izabran je i najbolji trener za 2016. godinu.

Ova nagrada otišla je u ruke trenera Leicestera, Claudija Ranierija koji je prošle sezone napravio senzaciju osvajanjem titule prvaka Engleske sa Leicesterom. Ranieri je večeras u Cirihu izjavio da mu je ovo najveće dostignuće u trenerskoj karijeri.

"Osvojiti ovu nagradu je i zvanična potvrda da sam lud. Hvala svima koji su glasali za mene. Hvala mojo porodici, ženi, agentu, predsjedniku Leicestera i igračima. Ono što se desilo prošle sezone je nevjerovatno", rekao je Ranieri.

Ovu nagradu italijanskom stručnjaku uručio je legendarni Diego Maradona što je dodatno iznenadilo Ranierija. U borbi za ovu nagradu Ranieri je pobijedio Zinedinea Zidanea i Fernanda Santosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti