Club Brugge konačno pobijedio, Standard i dalje lider

Belgija, 14. kolo

Club Brugge konačno pobijedio, Standard i dalje lider

Tri poraza uoči večerašnjeg meča protiv Lokerena nanizao je Club Brugge. Minimalcem je crna serija ipak prekinuta, a čovjek odluke bio je De Sutter postigavši jedini gol u 21. minutu utakmice.

Lider Standard iz Liegea danas je u gostima savladao Gent i tako zadržao čelnu poziciju sa bodom viška u odnosu na Genk. Jedini pogodak za Standard postigao je Batshuayi u 54. minutu. Prethodno je M'Poku promašio jedanaesterac.

Dino Arslanagić odigrao je devedeset minuta u pobjedničkom timu, dok je na drugoj strani meč sa klupe odgledao tek oporavljeni Ervin Zukanović.

Standard je lider sa 33 boda, Club Brugge je četvrtoplasirani sa četiri boda manje, dok je Zukanovićev Gent deseti sa petnaest bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.