Club Brugge se prošetao Leuvenom

Pro liga Belgije

Club Brugge se prošetao Leuvenom

Edmir Škorić

Očekivano su nogometaši Club Bruggea, u prvoj utakmici nedjeljnog programa 27. kola Pro lige Belgije, deklasirali Leuven (5:2)...

Club Brugge je u Leuvenu stigao do 17. pobjede i tako se učvrstio ispred Anderlechta na drugom mjestu na tabeli, ali se i vodećem Standardu, koji doduše ima utakmicu manje, primakao na sedam bodova.

Gosti samo što su krenuli s centra došli su do vodstva, a Meunier je bio strijelac. Refaelov je u 21. udvostručio prednost Club Brugea. 

Jorgensen u 52. zabija za 0:3, ubrzo je i De Sutter zatresao mrežu domaćih. Kod 4:0 vodstva gosti popuštaju, prepuštaju domaćinu incijativu, pa Kostovski i Reynaud zabijaju dva gola i smanjuju na 2:4, da bi Lestienne, koji je u 68. minuti ušao u igru, u 81. pogodio za konačnih 5:2.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Od 18 sati Standard i Gent se sastaju, a večeras Genk i Waasland-Beveren. 

Pro liga, 27. kolo:
Leuven - Club Brugge 2:5 (Kostovski 70, Reynaud 78/ Meunier 1, Refaelov 21, Jorgensen 52, De Sutter 56, Lestienne 81)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.