Club Brugge slavio u Gentu, povratak Zukanovića

Pro liga, 20. kolo

Club Brugge slavio u Gentu, povratak Zukanovića

Edmir Škorić

U  derbiju 20. kola Pro lige Belgije Club Brugge je u Gentu slavio pobjedu rezultatom 3:1.

Club Brugge je današnjom pobjedom lideru, Standardu iz Liegea, došao na bod, iako će Standard kasnije igrati svoju utakmicu 20. kola, ali protiv - Anderlechta. 

Za nas je najvažnije da je konačno zaigrao stoper bh. reprezentacije Ervin Zukanović, koji je na terenu proveo 90 minuta, a nedavno se oporavio od teške povrede. 

Sobota je načeo mrežu domaćih u 10. minuti, ali je Pedersen izjednačio u 31. minuti. U nastavku, u 53. minuti, Sobota je ponovo strijelac za vodstvo gostiju, a Lestienne je u 64. ovjerio trijumf Club Bruggea.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Imali su domaći veliku šansu u 66. minuti, no Pedersen je promašio penal. Hogli je u 84. dobio direktan crveni karton u redovima gostiju, no rezultat se nije mijenjao.

Pro liga, 20. kolo:
Gent - Club Brugge 1:3 (Pedersen 31/ Sobota 10, 53, Lestienne 64)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.