Cocaliću utakmicu Kupa sudio navijač sa tribina
Fizički izgled Luca Bosmansa govori o tome koliko je aktivan u sportskom smislu

Nevjerovatna situacija u Belgiji

Cocaliću utakmicu Kupa sudio navijač sa tribina

Navijači na sinoćnjoj utakmici Kupa Belgije između Mechelena i Genka mogli su vidjeti apsolutno sve.

Ekipe su odigrale meč bez pobjednika u regularnom toku, a nakon boljeg izvođenja penala ekipa Genka se plasirala u četvrtfinale ovog takmičenja.

Što se tiče navijača na stadionu - oni vjerovatno nikada neće zaboraviti ovu utakmicu jer su vidjeli nešto što se rijetko ili nikada ne viđa na fudbalskim terenima.

Posljednjih nekoliko minuta meča ulogu pomoćnog suca susreta imao je, vjerovali ili ne navijač domaće ekipe.

FOTO: Luc Bosmans nakon uspješno odrađenog posla u osmini finala Kupa Belgije 

Kako se to desilo?

Lucu Bosmansu se "posrećilo", pa su se čak dva suca - linijski i četvrti povrijedili prije kraja produžetaka, a spiker na stadionu je putem mikrofona upitao prisutne da li postoji na tribinama neko ko se bavio sudijskim poslom u životu. Javio se Luc Bosmans koji očito nakon odlaska u penziju više ne vodi računa o formi i jasno se vidi da mjesecima ili godinama nije potrčao. Ipak, on je preuzeo sudijsku zastavicu i do kraja susreta je obavio solidan posao.

"Ovo je bio drugi najbolji trenutak u mom životu", rekao je 45-godišnji navijač nakon meča, pa nastavio: "Gledao sam ovaj klub kroz njegove brojne uspone i padove. Nažalost, danas to nije bilo moguće, ali zato sam bio u mogućnosti da gledam tim sa najbolje moguće pozicije na terenu", rekao je Bosmans kroz smijeh.

Podsjetimo, na ovom susretu igrao je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Cocalić, a za 120 minuta na terenu zaradio je žuti karton.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

FOTO: Luc Bosmans se sprema da zamijeni pomoćnog suca tokom meča Kupa Belgije 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi