Gakpo je prekršio sveto pravilo na Anfieldu, dobro će zapamtiti Kloppove riječi

Scena uoči meča sa Evertonom

Gakpo je prekršio sveto pravilo na Anfieldu, dobro će zapamtiti Kloppove riječi

Admin Čaušević

Cody Gakpo postigao je svoj prvi gol za Liverpool u Merseyside derbiju protiv Everton koja je okončana pobjedom Redsa reuzultatom 2:0. Mladi Nizozemac stigao je na Anfield Road u januaru kako bi revitalizirao napad Jurgena Kloppa nakon povrede Luisa Diaza, ali do utakmice protiv Karamela nije uspio zabiti.

Utjecaj Gakpa na terenu postao je meta kritika, pogotovo jer je bivši ofanzivac PSV-a plaćen sve osim malih 40 miliona eura.

Redsi nemaju sjajnu sezonu i nastojat će ući među četiri najbolja tim u posljednjem dijelu sezone kako bi sljedeće godine igrali u Ligi prvaka ili pokušati osvojiti elitno takmičenje.

Gakpo je poslije utakmice rekao da je bilo "fantastično" postići gol na Anfieldu, ali osim o prvom golu u dresu Redsa, priča se i o epizodi koja se dogodila prije utakmice.

Naime, posljednja zvučna akvizicija Redsa prekršila je tradicionalno "pravilo" koje je uveo Juergen Klopp na putu iz svlačionice do ulaska na teren.

Najnovija epizoda emisije Inside Anfielda, objavljena na Liverpoolovom YouTube kanalu, otkrila je "incident" u kojem se može vidjeti kako reprezentativac Lala dodiruje poznati znak "Ovo je Anfield" postavljen visoko na golu prije tunela i izvodi zabranjeni ritual.

Oglasi

Tradicija je to koja traje već godinama, a kako se vidi iz klupskog videa, Jordan Henderson, Fabinho i Trent Alexander-Arnold dižu ruku da dotaknu grbi, ljudi koji su dresu Liverpoola upisali historiju. Gakpu ova privilegija još nije bila odobrena i gesta nije prošla nezapaženo.

Prije određenog vremena Thiago Alcantara otkrio je u intervjuu mu je Fernando Torres, fantastični španskinapadač koji je dresom Liverpoola ispisao važne stranice, govorio o važnosti da se ne dodirne čuveni znak.

"To je prava tradicija koja prolazi s koljena na koljeno jer je historija kluba, u tim krajevima, na prvom mjestu."

Tokom mandata na Anfieldu koji traje duže od sedam godina Klopp je odlučio da nastavi tradiciju: "Rekao sam svojim igračima da ne diraju natpis 'Ovo je Anfield' dok ne osvoje nešto. To je znak poštovanja prema historiji kluba."

Što se sada može desiti? Cody Gakpo bi mogao biti sankcionisan, ali ima onih koji tvrde da se može "provući" jer je mlad i to su mu prvi izlasci na teren u dresu Redsa, možda nije znao ili se jednostavno nije sjetio ovog pravila.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Jao senzacije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije