Nema ni trunke srama: Plaćen 80 miliona, bruka se na terenu, a provocira na sramotan način

Varnice na meču Liverpoola i Evertona

Nema ni trunke srama: Plaćen 80 miliona, bruka se na terenu, a provocira na sramotan način

E. Čaušević

Liverpool je sinoć u gradskom derbiju pobijedio Everton sa 2:0, a u finišu meča vidjeli smo velike varnice igrača ovih klubova. Tu se posebno izdvojio Darwin Nunez koji je provocirao igrače Evertona, ali ni slutio nije da će dobiti zbog toga velike kritike na društvenim mrežama.

Liverpool je pred prepunim Anfieldom uspio da dođe do pobjede protiv ljutog gradskog rivala, a naravno ni u ovom okršaju nije moglo bez varnica na terenu.

Redsi su do prednosti došli u 36. minuti nakon sjajne kontre kada je Nunez uposlio Mohameda Salaha koji je iskoristio očajnu reakciju golmana Jordana Pickforda i pogodio lagano za 1:0 i veliko slavlje na tribinama.

Sve je riješeno u ovoj utakmici bilo početkom drugog poluvremena kada je Liverpool udvostručio svoju prednost, a gol za konačnih 2:0 postigao je Gakpo.

No, kao što je to i obično slučaj ni ovaj put nije moglo bez varnica na terenu i sukoba igrača gradskih rivala.

U samom finišu utakmice Pickford je bespotrebno udario Robertsona koji nije ostao dužan i odlučio je da uzvrati. U sve se uključio rezervista Virgil van Dijk koji je bio na zagrijavanju, ali potom je reagovala i klupa Evertona.

Oglasi

Došlo je do haosa na terenu i obračuna igrača dva kluba, ali na svu sreću glavni sudija je uspio nekako da smiri situaciju.

Bilo je jasno da je igračima Evertona poraz od Redsa teško pao i barem su htjeli u tim varnicama da budu nadmoćniji. No, u svemu tome istakao se upravo Nunez jer su kamere snimile njegov čudan potez.

Nunez je otišao korak dalje s provokacijama i igračima Evertona je prvo dobacio nekoliko uvreda, a zatim pokazivao da gube sa 2:0 i da je sve već završeno.

Međutim, Urugvajac sigurno ni slutio nije da će to izazvati revolt i na društvenim mrežama. Mnogima je zasmetalo što je Nunez na taj način ponizio igrače Evertona i poručili su da on najmanje ima pravo na to jer je očajan na terenu od dolaska u Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je Nuneza doveo pred početak ove sezone iz Benfice za čak 80 miliona eura, ali blago rečeno on još uvijek nije opravdao očekivanja u dresu engleskog velikana.

U dosadašnjem dijelu sezone je u svim takmičenjima upisao 27 nastupa i dao je deset golova što je skromnije nego što se očekivalo. Često je i na meti ismijavanja zbog nevjerovatnih promašaja koje je imao u toku ove sezone.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi