Liverpool napokon proigrao, "uraganska" predstava napadačkog trojca
FOTO: EPA

Nove brige za Everton

Liverpool napokon proigrao, "uraganska" predstava napadačkog trojca

Haris Zilić

U 23. kolu engleskog Premiershipa odigran je jedan od najvatrenijih ostrvskih i evropskih derbi susreta. Liverpool je na Anfieldu dočekao tim Evertona.

Izabranici Jurgena Kloppa odigrali su napokon utakmicu kakvu njihovi navijači očekuju i možda večerašnja partija bude izlaz iz krize.

Redsi su slavili sa 2:0 u utakmici gdje su bili bolji rival i ono najbitnije za njih, rutinski su kažanjavali greške gostiju.

Uvodni minuti utakmice ponudili su dosta borbe, bilo je lijepih akcija s obje strane, ali mreže su mirovale do 36. minute, a onda onaj uraganski Liverpool na kakvog smo navikli.

Nakon jednog kornera stvorila se gužva ispred gola Alissona, odbrana Liverpolla je izbila loptu i onda je krenula uraganska kontra. Lopta je došla do Nuneza koji je pretrčao veliki dio terena na kraju loptu dodao Salahu koji rutinski pogađa za 1:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Redsi su krenuli ofanzivno i nagrada je stigla u 49. minuti.

Oglasi

Greška u odbrani gostiju, lopta dolazi do Arnolda koji je lijepo prolazi po strani, zatim je uputio oštar centaršut i milimetarski precizan, lopta dolazi na nogu Codya Gakpa koji postiže prvijenac u dresu Liverpoola za 2:0.

Nakon drugog gola Redsa, Everton je krenuo u pokušaj da se vrati u susret. Izdavaja se šansa McNeila u 60. minuti, odbrana Liverpoola je bila na visini zadatka.

I Liverpool je mogao do trećeg gola, ali Nunez i Salah nisu imali dobru završnicu nakon nekoliko dobrih akcija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja je ostalo 2:0 za Liverpool koji je tako prekinuo seriju od četiri utakmice bez pobjede i stigao do 32 boda i devete pozicije na tabeli.

Sa druge strane Everton je na 18. poziciji i u opasnoj zoni sa 18 osvojenih bodova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Po naslovu ja mislio 5:0, a po slici ispod naslova pomislih da je nunez zabio 7 hahahah
3 0
Fejker
Vrijeme je da everton ispadne, nije fer vise ?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi