Čolak oprostio Grezdi: Potraži pomoć stručnjaka...

Nakon što je fizički napadnut

Čolak oprostio Grezdi: Potraži pomoć stručnjaka...

Rijeka je sinoć s 3:2 pobijedila Osijek na Rujevici i plasirala se u finale Hrvatskog kupa.

Polufinale je bilo više nego zanimljivo, jer su Riječani do pobjede došli nakon što su prethodno gubili 0:2, a sve ono što se dešavalo na terenu na kraju je palo u drugi plan. Zahvaljujući Erosu Grezdi.

Fudbaler Osijeka se, naime, nakon utakmice divljački sjurio prema napadaču Rijeke Antoniju Čolaku i potom ga udario šakom u glavu, zbog čega je morala intervenisati i policija, a za skandalozni potez pravdao se riječima da je vrijeđan na nacionalnoj osnovi.

U međuvremenu Grezda se ispričao Čolaku, koji je, s druge strane, prihvatio ispriku i svom rivalu dao savjet...

''Žao mi je što je došlo do spomenutog incidenta jer s Grezdom i igračima Osijeka, na terenu i izvan njega, nisam imao nikakvih problema. Na terenu vladaju emocije, a van terena pružimo si ruke i svi smo sportski prijatelji. Kada sam pomislio da je fizički napad najgore što se dogodilo, pročitao sam laži izrečene danas u priopćenju objavljenom na službenoj stranici Osijeka u kojem me se proziva za vrijeđanje na nacionalnoj osnovi koje se nije dogodilo i nema veze s istinom", rekao je Čolak, pa dodao:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ovim putem poručujem mu da mu opraštam, a za njegovo dobro nadam se da će potražiti pomoć stručnjaka jer koliko su me informirali, ovo mu nije bio prvi incident takve prirode. Drago mi je da sam ostao smiren u toj situaciji jer ne odobravam nikakvo nasilje i bila bi kriva poruka svim mladima, kojima smo mi fudbaleri uzor, da sam uzvratio na bilo koji način."

Za nesportski potez Grezdi prijeti zabranja igranja do dvije godine.

Top Komentari

pero98
Idemo Rijeko po drugo mjesto i Rabuzin 1.8.
1 2
ratip irats
A sudija!? Niko ne spominje glavog krivca!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi