Coleman: Ne plašite se neuspjeha, živite svoj san

Selektor Velsa o postignutom uspjehu

Coleman: Ne plašite se neuspjeha, živite svoj san

D. Vejo

Vels je najprijatnije iznenađenje Evropskog prvenstva u Francuskoj. Pod kormilom Chrisa Colemana, Gareth Bale i društvu igraju sjajan fudbal.

Nakon što su se vratili iz mrtvih poslije vodstva Belgije u jučerašnjoj utakmici, puni samopouzdanja ulaze u polufinalni meč sa Portugalom. 

Jasnu poruku imao je strateg Velsa kako za svoje igrače tako i za širi auditorijum.

"Neuspjeh je sastavni dio svakog sporta. Promašaji su nešto što se dešava svakoj osobi. Ali tu se jača karakter i dobija hrabrost. Ne plašite se da sanjate, radite naporno i isto tako grabite ka snu kako bi ga što prije ostvarili. To sam imao reći svojim igračima prije izlaska na teren", ističe za inostrane medije trener Velsa, Chris Coleman.

Polufinalni meč između Velsa i Portugala igra se šestog jula sa početkom od 21. sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti