Čolić: Pet titula? Sve su one na svoj način posebne, ali jednu moram da izdvojim

Rekorder Premijer lige

Čolić: Pet titula? Sve su one na svoj način posebne, ali jednu moram da izdvojim

E. Škorić

Benjamin Čolić (28) na vrhu je najtrofejnijih igrača Premijer lige BiH sa čak pet titula i dva osvojena Kupa BiH.

Čolić je titule osvajao u dresu Željezničara (3) i Zrinjskog (2), a u BiH je još igrao za Čelik i Olimpik, mada već neko vrijeme svoj hljeb zarađuje u Češkoj.

Osvojiti pet titula nije malo, svjestan je toga i Čolić, koji je za SportSport.ba izdvojio jednu od njih koju posebno pamti.

"To ostaje zauvijek čovjeku da se sjeća i svaka je titula nešto posebno, no meni najdraža je bila ona kada se 2009. godine u FK Željezničar vratio Amar Osim. Tada sam imao 17 godina kada sam došao u prvi tim, a igrao sam standardno. Tada je bila nevjerovatna euforija i sjajna ekipa", kazao je Čolić.

S obzirom da njegova karijera još nije ušla u završnu fazu, jasno je da bi se jednog dana mogao vratiti u BiH kako bi pokušao doći do rekordne šeste titule, no priznaje da o tome sada ne razmišlja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne bih znao reći hoće li biti vremena i za šestu titulu u BiH, ali nikad se ne zna. Sad to realno nije izvodljivo jer sam prije par dana produžio ugovor i iskreno nemam plan još da se vraćam u BiH. Zadovoljan sam situacijom u Češkoj, ali nikada ne treba reći nikada. Ko zna šta će biti u budućnosti...", poručuje Čolić.

Podsjetimo da je titule osvajao u sezonama 2009/10, 11/12, 12/13, 15/16, 16/17, dok je osvajač Kupa sa Željezniučarom bio u sezonama 2010/11 i 2011/12.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi