Ko su najtrofejniji igrači Premijer lige? Dvojica imaju po pet titula

Stojkić i Čolić ispred svih

Ko su najtrofejniji igrači Premijer lige? Dvojica imaju po pet titula

E. Škorić

Krste Velkoski, kapiten FK Sarajevo, stigao je do treće titule ove sezone, no ispred njega je ogroman broj igrača sa četiri titule, dok su samo dvojica uspjeli da osvoje čak po pet titula Premijer lige BiH.

Na vrhu je sa pet titula legendarni fudbaler Zrinjsjkog Pero Stojkić, koji je sve i jednu osvojio kao igrač mostarskog kluba. Prvu je osvojio još davne 2005. godine, a onda četiri u raznaku od svega pet godina - u sezonama 2013/14, 2015/16, 2016/17 i posljednju u sezoni 2017/18.

Pet titula je osvojio i Benjamin Čolić, koji je tri puta bio prvak sa Željezničarom i dva puta sa Zrinjskim. Uz to ima i dva osvojena Kupa BiH, oba s Plavima s Grbavice.

Inače, titule je sa Željom osvajao 2010., 2012. i 2013. godine, a sa Zrinjskim 2016. i 2017. godine.

Tridesettrogodišnji Stojkić još uvijek je član Zrinjskog i on ima realnu šansu da do kraja karijere postane potpuni rekorder i da osvoji i šestu titulu, dok bi Čolić (28) također jednog dana mogao ponovo da se vrati u BiH i da pokuša da osvoji još neki naslov. Trenutno igra u Češkoj nakon što je godinama igrao u Premijer ligi za Željezničar, Čelik, Zrinjski i Olimpik. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velika je lista igrača sa po četiri titule. Srđan Stanić (3 sa Željom, jedna sa Zrinjskim), Nermin Jamak (dvije sa Željom i dvije sa Zrinjskim), Samir Bekrić (tri sa Željezničarom, jedna sa Zrinjskim), Ognjen Todorović (tri sa Zrinjskim i jedna sa FK Sarajevo), Nemanja Bilbića (tri sa Zrinjskim i jedna sa FK Sarajevo), Danijel Stojanović (četiri sa Zrinjskim), Stevo Nikolić (po jedna s Borcem i Modričom, dvije sa Zrinjskim)...

Četiri titule ima i Jadranko Bogičević, koji je tri puta bio prvak sa Željom i jednom sa Modričom. Mirsad Bešlija također je četiri puta bio osvajač državnog prvenstva. Sve četiri titule su ostvarene sa Željezničarom.

Top Komentari

Nikoizniceg
Mitomani...
0 4
user1574859714
E cuj Velkoski tri titule pa nemoj te mu to raditi,nemojte mu reci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi