Collet: Pau je sjajan igrač, ali ne može da ima18 bacanja
Foto:EPA

Ko gubi ima pravo da se ljuti

Collet: Pau je sjajan igrač, ali ne može da ima18 bacanja

S. Bošković

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske, Vincent Collet, žalio se na sudije nakon poraza protiv Španije u polufinalu Evropskog prvenstva.

Francuzi su poraženi tek nakon produžetka rezultatom 80:75, a Collet je bio oštar: "Pau je sjajan igrač, ali ne može da ima 18 slobodnih bacanja, dok Francuska nije imala niti jednom u prvom poluvremenu. Bilo je nejednakog kriterijuma. Fantastičan je igrač, ali ne može na njemu svirati sve, a na drugim ništa. FIBA mora nešto da uradi povodom toga."

I centar Francuske, Rudy Gobert, je bio lošeg raspoloženja. On je minut do kraja morao napustiti igru zbog pete lične greške.

"Teško je igrati kad neko može da tebe da pipne, a ti njega ne smiješ. Ovo je težak i bolan poraz, ali vratit ćemo se", istakao je Gobert.

Sergio Scariolo, španski selektor, nije ostao bez riječi, i odgovorio je rivalima.

"Najgore što možeš da uradiš poslije ovakvog poraza jest da okriviš sudije, nikad to nisam uradio u karijeri. Izgubio si pred 27.000 navijača taman kad si mislio da imaš Španiju na koljenima, a ona igra sa polovinom igrača, onda moraš da kažeš nešto. Ipak, nisam saglasan sa tim i mislim d aje to pitanje morala. Za mene je uvijek zadovoljstvo da igram sa ekipom koja je takmičarski nastrojena kao što je Francuska".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.