U Bayernu odlučili: Coman je na prodaju!
FOTO - EPA

Ne žele novi slučaj Alaba

U Bayernu odlučili: Coman je na prodaju!

A. Beganović

Vezni fudbaler Kingsley Coman mogao bi ovog ljeta napustiti redove njemačkog prvaka Bayerna.

Posljednjih nekoliko sedmica Bayern je vodio pregovore sa Comanom, tačnije njegovim agentom, oko potpisivanja novog ugovora.

Međutim, dogovor nije postignut jer su iz Comanovog tima tražili godišnja primanja od 12 miliona eura što u Bayernu nisu prihvatili.

A, kako su pregovori propali i kako Comanu ugovor ističe za dvije godine čelnici bavarskog kluba spremni su ga prodati i to za 80 do 90 miliona eura.

Međutim, pitanje je da li će ponuda u tom iznosu doći na adresu Bayerna, no bez obzira na sve, čini se da je Comanova budućnost u Bayernu neizvjesna jer klub više ne želi napraviti grešku poput one sa Davidom Alabom koji je na kraju u besplatnom transferu otišao u Real Madrid.

Tako da u ovom trenutku je sve izglednija njegova prodaja, no kako je pandemija izazvala velike finansijske probleme u klubovima, pitanje je da li će Bavarci inkasirati onoliko novca koliko očekuju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U prošloj sezoni Coman je za Bayern u Bundesligi odigrao 29 utakmica i pritom je postigao pet pogodaka kojima je dodao 10 asitencija.

Podsjetimo, osim za Bayern ovaj 25-godišnji fudbaler u dosadašnjoj karijeri je nastupao za PSG i Juventus iz kojeg je stigao u Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
20 miliona maksimum za ovog prosjecnog igraca.
5 5
Shojich07
Pametni ljudi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi