Fabregas nije ni počeo trenersku karijeru kako treba, a već ga čeka veliki izazov
FOTO: EPA

Iznenada se ukazala šansa

Fabregas nije ni počeo trenersku karijeru kako treba, a već ga čeka veliki izazov

Haris Zilić

Legendarni fudbaler Cesc Fabregas odlučio je da se po završetku igračke karijere bavi trenerskim poslom, a sada će iznenada dobiti priliku da vodi prvi tim jednog kluba.

Italijanski Como je ove sezone odličan, trenutno su šestoplasirani u Seriji B sa 21 osvojenim bodom u 12 odigranih utakmica.

U italijanskom klubu iznenadili su sve objavom da se raskida saradnja sa dosadašnjim trenerom 47-godišnjim Morenom Longom.

U klubu nisu puno čekali da imenuju novog trenera, a to će prviremeno biti Cesc Fabregas.

Španac je vodio Primavera tim Coma i omladinske selekcije ovog kluba, a sada će iznenada dobiti vruć krompir u ruke.

Iz Coma nisu navodili puno detalja oko razlaza sa Longom, a što se tiče Fabregasa, ako rezultati budu zadovoljavajući postoji mogućnost da ostane i do kraja polusezone.

Oglasi

"Zahvaljujemo Morenu Longu na njegovom vrijednom radu i posvećenosti, posebno na vođenju tima nakon teškog perioda prošle sezone", stoji u kratkom saopštenju italijanskog kluba.

Cesc Fabregas je upravo u Comu završio igračku karijeru sredinom ove godine, tačnije po završetku prošle sezone.

Prije Coma nosio je dres Monaca, a ogroman pečat ostavio je igrajući za Arsenal i Barcelonu.

Ni slutio nije da će nakon samo četiri mejseca dobiti prvu ozbiljnu trenersku priliku. U karijeri je skupio i 110 nastupa za reprezentaciju Španije te postigao 15 golova.

Fabregas će prvi izazov imati 25 novembra kada Como u 14. kolu Serie B dočekuje fenjeraša FeralpiSalo, a ta utakmica se igra nakon reprezentativne pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti