Conte: Igračima u Engleskoj treba odmora

Umor sustigao igrače

Conte: Igračima u Engleskoj treba odmora

Edmir Škorić

Menadžer Chelseaja Antonio Conte smatra da Englezima nedostaje pauza tokom praznika.

Chelsea je danas osvojio samo bod na Goodisonu protiv Evertona (0:0) i Conte smatra da ulogu u slabijim rezultatima njegovog tima ima i umor, te da bi tokom praznika igrači u Premier ligi trebali da dobiju šansu za odmor.

"Utkamice u vrijem božićnih praznika su normalne, ali potreban je odmor igračima jer su umorni, kao i treneri. Stresni period počinje u novembrum, a ne u decembru i od novembra se igra skoro svaka tir dana", rekao je Conte, pa je dodao:

"Liga prvaka se nastavlja u februaru i kada nemate ni jednu sedmicu da se odmorite i uzmete predah, dolazite umorni u play-off. Bilo bi lijepo razmisliti o ovoj situaciji, pokušati pronaći nova rješenja i pomoći igračima, te ih zaštiti od povreda".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi