Conte: Ako City dovede Van Dijka možda postane nezaustavljiv

Italijanski stručnjak zabrinut

Conte: Ako City dovede Van Dijka možda postane nezaustavljiv

Italijanski stručnjak na klupi Chelseaja Antonio Conte pokazao je koliko se boji ekipe Manchester Cityja.

City ima niz od 16. uzastopnih pobjeda i definitivno mnogi smatraju da je priča oko titule prvaka Engleske završena, a to je priznao i Antonio Conte prije desetak dana.

Sada se pojavila informacija da Građani žele kupiti defanzivnog fudbalera Virgila van Dijka iz Southamptona, a Conte priželjkuje da se tako nešto ne dogodi.

"Svaka ekipa, svaki tim, mora obratiti posebnu pažnju", započeo je Conte pa nastavio: "Jer ako klub kao što je City uzme sve najbolje fudbalere, bit će veoma teško boriti se protiv njih. Ne samo u Engleskoj, već i u Evropi. Ako oni mogu da ga dovedu, njihovo je pravo da to mogu uraditi. Kada imate priliku da izađete na transfer tržište i potrošite mnogo novca, mislim da vam niko ne može uzeti to pravo. Ipak, nekada možete potrošiti mnogo novca na pogrešan način. Morate biti pametni kada birate poziciju na kojoj želite dovesti igrača", rekao je Conte.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, za Van Dijka se, osim Cityja, interesuje i ekipa Liverpoola.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi