Conte je prekrižio Costu zbog jedne fotografije

Ništa nije bez razloga

Conte je prekrižio Costu zbog jedne fotografije

Brazilski fudbaler sa španskim pasošem Diego Costa napustit će Chelsea ovog ljeta.

Costa nije u dobrim odnosima sa trenerom Chelseaja Antoniom Conteom, a Italijan mu je putem SMS poruke poručio da na njega neće računati naredne sezone te da može potražiti novi klub. 

Španska Marca javlja da je glavni razlog ovakvog razvoja situacije činjenica da je Conte još uvijek ljut na Costu jer je u novembru mjesecu večerao sa trenerom Atletico Madrida Diegom Simeoneom te je fotografiju sa večere objavio na Instagram.

Neki smatraju da su Costa i Simeone na toj večeri dogovorili povratak Brazilca u Atletico, a Conte nikada nije prešao preko toga. Također, drugi razlog zbog kojeg je Conte ljut na Costu je januarski prelazni rok i priča o Costinom transferu u Kinu. Mnogi i danas pišu da je Costa u tom trenutku htio napustiti Chelsea i preći u Kinu, a Conte ga je zbog toga kaznio neigranjem jedne utakmice Premiershipa.

Zbog svega navedenog, najrealnija opcija za Costu ovog ljeta je povratak u bivši klub Atletico Madrid gdje ne bi mogao igrati do januara mjeseca zbog kazne koju imaju Madriđani. 

Podsjetimo, Costa je igrao za Atletico Madrid u periodu od 2007. do 2014. godine. Za to vrijeme je bio tri puta na posudbama i to u Celti Vigo, Albaceteu i Rayo Vallecanu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi